martes, 20 de octubre de 2009

Fasole frecata

Am pus fasolea la fiert cu sare si o ceapa.
Dupa ce a fiert am strecurat-o fara sa arunc apa in  care a fiert.
Se pune fasolea intr-un vas si cu un zdrobitor , zdrobim boabele de fasole.
Adaugam la fasole  un pic de zeama cat sa se subtieze  si apoi turnam intr-un ciur fasolea zdrobita si incepem cu o lingura de lemn sa frecam fasolea pana ce raman doar hoaspele in ciur.
La fasole se mai adauga apa atat cat vreti sa fie de groasa sau subtire ,dupa gustul fiecaruia.

Ciuperci umplute

Am curat ciuperci si le-am spalat.
Intr-o cratita am pus ulei,ceapa si carne tocata si le-am prajit,am adaugat sare si piper.
Intr-o tava am asezat ciupercile si le-am umplut cu carnea prajita,pe deasupra am pus cas si le-am pus la cuptor pana sau facut ciupercile.
Le-am scos si le-am asezat pe platou si le-am servit cu rosii taiate.

pulpa de rata cu cartofi si ciuperci

Am pus pulpa de rata la fript la foc mic in grasimea ei (am cumparat-o la punga).
Am fript cartofi si am pus ciupercile care erau uscate la inmuiat in apa calda.
Cand carnea a fost fripta am scoso si am pus cartofii prajiti in grasimea de la rata ,am adaugat ciupercile scurse,patrungel si un pic de usturoi si le-am lasat la prajit pana sau prajit ciupercile dupa care am servit mancarea.
Peste carne se poate adauga dulceata.

pastel de queso


Am cumparat acest pachet in care vin toate ingredientele si in plus la reteta si cum trebuie sa o faci.
Sper sa o incercati ca e super buna.

SALATA CU PALITOS DE MAR


Am facut o salata;rosii,salata,castraveti,ceapa,am pus sare si ulei de masline iar pe deasupra am pus palitos de mar.

Mamaliga cu branza


Ingrediente:
apa,sare,faina malai,branza oaie si slanina.
Mod de preparare:
Am pus apa cu sare la fiert.
Cand a fiert apa am adaugat faina de malai in ploaie si am amestecat pana am obtinut textura dorita si  am lasat-o sa fiarba.
Intr-o cratita am pus slanina taiata cubulete la prajit.Cand mamaliga a fost gata am luat-o de pe foc si am inceput sa o aranjez in bol.
Aranjare:
Se pune un rand de  mamaliga ,jumari cu uleiul de pe ele si baranza si asa un rand peste altul pana terminam mamaliga.