sábado, 30 de enero de 2010

cartofi prajiti/patatas fritas


Am prajit cartofi pai si la gratar am facut carnaciorii.

Le-am facut pt.copii ca le plac foarte mult
ESPAÑOL
He frito patatas y a la plancha he hecho salchichas.
Los he hecho para los niños que les gusta mucho.

filete de porc/chuletas de cerdo


Am pus intr-o tava ulei, sare ,un catel de usturoi taiat marunt si patrungel si am pus filetele de carne acolo si le-am lasat un pic,dupa care le-am luat si le-am facut la gratar.
Aparte am fiert mazarica si morcovi mici cu un pic de sare.
Am scos mazarica si morcovii cand au fost fierte,le-am stropit cu un pic de apa rece si le-am lasat la strecurat.
Cand carnea a fost gata am puso pe farfurie,am pus si mazarica si morcovii ,am pus sare,piper si un pic de ulei de masline pe ele si gata de mancat.











Ingrediente :
250 gr zahar
50 gr untura
600 gr faina
3 linguri miere de albina topita
4 linguri de lapte
2 oua
1 praf de copt
cacaua
Crema
4 budinci
1,5 l lapte
250 gr zahar
250 gr margarina
Preparare :
Faina , untura si zaharul se amesteca si se adauga ouale, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, si cele 3 linguri de miere de albina topite. Totul se amesteca bine pana se omogenizeaza. Coca astfel obtinuta se imparte in 2 bucati. Dintr-o bucata coacem doua foi pe dosul tavii . Fiecare foaie se imparte inca pe tava in 3 fasii astfel incat partea de mijloc sa fie mai lata(spun pe tava si cat timp e fierbinte deoarece fiind cu miere se intareste si apoi se rupe cand taiati). Cealalta bucata ramasa o amestecam cu cacaua (cca 3 linguri), si se coc 12 bastonase lungi cat tava pe care am copt foile.
Crema se face in fel urmator:
Se amesteca 4 budinci cu 250 gr zahar si 1,5 l lapte si il fierbem pana se ingroase. Il lasam la racit si apoi adugam in el 250 gr rama cu care il amestecam bine sa se omogenizeze.
Trecem la umplerea foilor :
Pe o tava punem o fasie lata taiata din foaie , peste ea punem crema si apoi 3 bastonase . Se acopera bastonasele din nou cu crema si se mai pun deasupra inca 2 bastonase in asa fel incat sa fie puse intre spatiile dintre doua bastonase de dedesubt. Acoperim din nou cu crema si punem la mijloc ultimul bastonas pe care il acoperim iar cu crema . Acum urmeaza sa punem fasiile mai inguste sub forma de acoperis la ce am umplut. Procedam la fel si cu cealalta foaie. obtinem astfel 2 acoperisuri pe care le acoperim cu frisca sau cu glazura de ciocolata.









jueves, 28 de enero de 2010

prajitura Kinder Pingui





INGREDIENTES:
Pentru blat:
4 oua mari sau 5 mai mici
100 g faina
100 g zahar
2 ling gris
2 ling miere
1 plic(50 g)cacao
1 zahar vanilat
1 plic praf se copt
100 ml ulei
100 ml lapte
un praf de sare
Ingredientes pentru crema:
400 ml frisca lichida
1 intaritor frisca
150 ml lapte condensat
2 ling miere
1 ling esenta vanilie
Ingrediente glazura:
100 g ciocolata cu lapte
50 g unt
1 ling ulei
Ingredientes pentru topping:
3 linguri mari crema de nutela de alune
50 g unt
MOD DE PREPARARE:galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vaniliat pana cand devin albe si pufoase.treptat se adauga faina si grisul in ploaie.se adauga si praful de copt (stins in un pic de otet)apoi se adauga treptat laptele,uleiul si mierea iar apoi cacao.
albusurile se bat spuma cu un pic de sare.
cele 2 compozitii se ameateca usor.
aluatul se imparte in 2 si se coc 2 foi cam 10-15 minute fiecare la foc mediu.
CREMA:frisca lichida se bate pana devine tare ,se adauga intaritorul,mierea si esenta de vanilie si incheiati cu laptele condensat.
GLAZURA:ciocolata se topeste in bain-marie,se adauga untul si uleiul si se amesteca bine.
TOPPINGUL:nutela se incalzeste pe foc se adauga untul,se amesteca bine apoi se lasa la racit.
ASAMBLAREA:se ia o foaie ,se adauga jumate din crema si se intinde uniform,peste aceasta se intinde toppingul racit si se lasa la frigider 10 minute.
dupa ce sa racit toppingul se pune restul de crema se pune a doua foaie se apasa un pic.
iar pe deasupra se pune glazura calda.
se lasa la frigider pentru 1-2 hore dupa care este numai buna de servit.


dovlecei umpluti

Am taiat 2 dovlecei felii subtiri,cat se poate de subtiri.
Intr-o oala am pus apa cu sare la fiert,cand a fiert apa am pus feliile de dovlecei la oparit cam 30 de secunde daca felii sunt mai groase se lasa un pic mai mult.
Intr-o forma rotunda am asezat dovleceii asa cum vedeti in poza.
Intro cratita am pus ulei si am fript verdeturi,eu am pus:ardei,ceapa,morcovi si dovlecei(puteti pune ce vreti).apoi am pus in forma verdeturile si le-am apasat un pic.
Am pus intr-un bol carne tocata ,am pus sare ,piper si le-am mestecat si am pus in forma peste verdeturi(puteti pune ce carne vreti:piept de pui .miel etc)

Apoi am luat bucatile ramase si le-am inchisasa ca in poza iar daca va ramane un gol puteti pune o bucata de dovlecel.


Le-am pus in tava si le-am bagat la cuptor cam 20 de minute.
Am taiat cas.
Cand au fost gata am pus casul deasupra si le-am mai lasat 3-5 minute.

Intr-o cratita incalziti un pic de sos de rosii.si vedeti numai bun de mancat.










cosulete cu mar si empanadas




Am cumparat aluatul si lam intins un pic apoi am taiat 4 forme rotunde si le-am pus in tava,apoi am taiat alte 4 si apoi am pus un pahar pe celelalte 4 si am inceput sa le tai.partea dinafara de pahar le-am pus deasupra pe cele din tava asa cum se vede in poza,iar cu aluatul ramas am facut empadas in diferite forme.




le-am prajit in ulei si cosulete le-am taiat in 2 si le-am umplut cu mar

supa de galuscute

Am pus apa in oala,sare,piper 2-3 morcovi intregi,1 ceapa si jumate de pui de casa si le-am fiert.
Cand au fierte carnea si celelalte le-am scos toate am strecurat supa ,am puso inapoi in oala,am taiat morcovii si iam pus in oala si am lasat sa fiarba supa.
Intr-e timp am batut 2 oua foarte bine cu sare si apoi am inceput sa pun grisul pana cand am facut o pasta nu prea groasa nici prea moale,am luat o lingurita iar cand supa a inceput sa fiarba am inceput sa le pun.
Cand au fost fierte am gustat de sare si piper iam pus un pic de vegeta si patrungel,si gata de servit.

martes, 26 de enero de 2010

pilaf de orez/arroz con verduras y pollo

intr-o cratita am pus ulei,ceapa,morcovi.ardeu verde si ardeu rosu si le-am prajit,apoi am adaugat carne de pui,paprica,sare si piper ,am adaugat apa si leam fiert ,cand carnea e aproape fiarta se adauga orezul si se fierbe.
la urma se pune patrungel si se potrivrste de sare .

en una cazuela se pone aceite,cebolla,zanahoria,pimiento verde y pimiento rojo todos troceadosy se dejan freir,despuesse pone la carne de pollo,pimenton dulce,sal y pimienta,se pone agua y se dejan hervir.
cuando la carne esta casi hervida se pone el arroz y se deja hervir.
al final se pone perejil y se prueba de sal