lunes, 28 de junio de 2010

ciorba de miel cu taietei/sopa de cordero con fideos










Ingrediente: 1kg 250g carne de miel
1 ceapa
150g telina
1 pastranac mediu
३ morcovi
o punga taietei
1 lingurita vegeta
Sare dupa gust
3l si jumatate apa
Crengute de leustean verde

Mod de preparare:
Curatam ceapa si zarzavaturile si le spalam।
Taiem ceapa marunt si zarzavaturile cubulete।
Spalam crengutele de leustean verde si il tocam .
Spalam carnita de miel
.Punem apa intr-o oala, o punem pe foc sad ea in clocot, cand este bine clocotita, o tragem intr-o parte, punem in apa clocotita carnita de miel si o lasam in apa 5 minute pentru a se oparii (oparirea carnitei de miel este necesara pentru ca ii ia din miros)।
Dupa 5 minute scoatem carnea intr-o strecuratoare।
Punem aproximativ 3l si jumatate apa intr-o oala (daca in timpul fierberii scade foarte mult, mai putem complecta cu apa)। Punem oala pe foc, adaugam carnita de miel oparita in prealabil si condimentam cu sare dupa gust.
Adaugam in oala ceapa si zarzavaturile, 1 lingurira de vegeta (cine nu doreste sa adauge vegeta, poate sa o excluda) si lasam la fiert।
Lasam ciorba sa fiarba pana carnea este moale (timpul de fierbere difera in functie de miel), iar cu 25 minute inainte de a fi gata ciorbita, adaugam taieteii.
Cand ciorba a fiert suficient, o stingem si adaugam leusteanul taiat foarte marunt।





viernes, 4 de junio de 2010

Prajitura cu nes si bezea/torta con cafe y meremgue


Ingrediente:
Pentru blat:6 oua150g zahar tos75g faina25g miez de nuca macinat10g cacao (1 lingura)
Pentru crema de ness:250g margarina Rama la cub200g zahar pudra3 galbenusuri2 lingurite de ness
Pentru bezea:3 albusuri120g zahar tos
Pentru ornat:Ciocolata Milka cu lapte
Mod de preparare:Incepem prin a pregati blatul prajiturii. Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le amestecam cu o spatula, pana se omogenizeaza.
Punem 6 albusuri intr-un catron incapator si incepem sa le batem cu mixerul, pana obtinem o spuma consistenta.
In spuma obtinuta adaugam 150g zahar tos si mixam din nou, pana se inglobeza bine de tot si spuna se intareste.In spuma obtinuta adaugam cele 6 galbenusuri pe care le-am omogenizat initial si amestecam cu o spatula, usor de jos in sus pana se inglobeaza completIn compozitia obtinuta adaugam 75g faiana si amestecam din nou cu o spatula, usor de jos in sus pana se omogenizaza complet.
Urmeaza sa adaugam si 25g miez de nuca macinat, amestecam din nou cu spatula usor pana se inglobeaza complet.
Iar in final, adaugam 1 lingura cacao si amestecam din nou pana se inglobeaza complet.Luam o tava (a mea a avut dimensiunile de 24cm/38cm), o ungem cu ulei sau unt si o tapetam cu faina, apoi turnam compozitia pentru blat, nivelam egal si frumos, o introducem in cuptorul preincalzit si o lasam la copt intre 20 si 30 minute, depinde de cuptor. Pentru a verifica daca blatul este copt faceti testul cu scobitoarea.
Prepararea cremei cu ness. Intr-un bol punem ness-ul, adaugam 3 linguri de apa calda si amestecam cu o lingurita, pana se dizolva
.Intr-un alt bol, punem 3 galbenusuri si le amestecam cu o spatula pana se omogenizeaza.
Intr-un castron mai incapator punem cubul de margarina, care trebuie sa fie moale, la temperatura camerei, adaugam zaharul pudra si incepem sa-l mixam, pana obtinem o compozitie omogena.In compozitia de unt, adaugam cele 3 galbenusuri omogenizate mai inainte si mixam pana se inglobeaza comple.
tAdaugam apoi si nessul dizolvat in prealabil si mixam din nou pana obtinem o crema omogena
Pentru bezea, punem 3 albusuri , le mixam bine pana obtinem o spuma.
Adaugam in spuma obtinuta si zaharul tos, mixam din nou pana se inglobeaza complet.
Imediat, mutam castronul cu aceasta compozitie, pe baie de aburi, cu fundul intr-o cratita cu apa care fierbe si mixam incontinu, pana suprafata bezelei devine foarte lucioasa, intre 3-6 minute.Dupa ce blatul si bezeaua s-au racit, putem incepe sa asamblam prajitura
.Punem blatul pe o tava, peste intindem intreaga cantitate de crema de ness si o nivelam
Peste crema de ness intindem bezeaua, uniform, cu o spatula
Peste bezea, radem din belsug ciocolata, pe razatoarea mica. De preferat ar fi sa lasati prajitura sa se aseze pana a doua zi (insa se poate servi si imediat).
ESPAÑOL
Para la torta:6 huevos
150g azucar
75 g de harina
25g de nueces en polvo
10g de cacao (1 cucharada)
Para Ness crema:250g mantequilla
200 g de azúcar glas
3 yemas de huevo
2 cuch.cafe
Para el merengue:3 claras de huevo
120g azucar
Para decorar:Milka chocolate con leche
Mod de preparar:Empezamos por la preparación de torta de masa. Ponga 6 yemas en un bol y mezclar con una espátula, hasta que quede suave.
Ponemos los 6 claras en un bol y empieza a batir con una varilla , para obtener una espuma consistente.
A la espuma obtenida añadir 150 g de azúcar y otra vez mezcla hasta que enduresca.
Al a espuma obtenida añadir las 6 yemas de huevo que inicialmente hemos mezsclado y se mezcla con una espátula, fácil de abajo hacia arriba hasta que se integre plenamente.
Ala composición obtenida añadir 75gde harina y mezclar de nuevo con una espátula, fácil de abajo hacia arriba hasta que esté completamente omogenizaza.
Añadir las nueces en polvo y mesclar de nuevo,añadir la cuch de cacao y se mescla nuevamente muy despacio.
En una bandeja untada con mantequilla y harina se pone la masa y se mete al horno unos 20-30 minutos.
Cuando esta hecha se deja enfriar.
En un bol se pone 3 cuch de aqua caliente y se añade el cafe mesclando que se disuelva.
En otro bol se ponen la yemas de huevo y se mesclan hasta que queden suaves.
En otro bol se pone la mantequilla y el azucar y se mescla hasta que tengamos una crema,se añaden las yemas y el cafe se mesclan muy bien.
Las claras de huevo se montan a punto de nieve ,se añade el azucar y se mescla bien.
Esa composicion se pone 3-6 minutos al vapor (baño maria).
Ponemos la torta ,se añade por encima la crema de mantequilla con cafe,se extinde muy bien,y por encima las claras de huevo y se extienten muy bien.
Por encima se pone ciocolate rallado .


sos de rosii cu snitele/salsa de tomate con carne empañada

Se pune margarina intr-o cratita ,se adauga o ceapa taiata marunt,sare si piper si se prajeste bine ,se adauga 1-2 ling de faina si se mai prajeste un pic ,se adauga bulion si se amesteca ,adaugand incet lapte pana cand se ajunge la testura care se doreste,se adauga mazarica si se lasa la fiert cateva minute.
Aparte se fac snitelele:intr-un bol se bat cateva oua,se adauga faina,sare si piper si se amesteca bine .
Carnea se trece prin preparatul de oua si se pun la prajit.
Si se serveste.
ESPAÑOL
Se pone mantequilla en un cazo se añade una cebolla picada ,sal y pimienta y se deja freír un poco ,se añade 1-3 cuch de harina y se deja freír ,se añade tomate frito y se mezcla añadiendo poco a poco leche hasta llegar a la textura que queréis ,se añade los guisantes y se deja hervir unos minutos.
se pasa la carne por harina y huevo y se pone a freír en aceite.
Se sirve la salsa con la carne.

TIRAMISU/TIRAMISU







INGREDIENTE:200 gr de mascarpone,200 gr de frisca,3 albusuri,150 gr de zahar ,piscoturi,cafea ,cacao,3 ling,de licor (la preferinta).
MOD DE PREPARARE:Se amesteca mascarponele cu zaharul si lichiorul,se adauga frisca batuta,si albusurile batute spuma,si se amesteca bine.
Piscoturile se inmoaie in cafea si se acopera funtul de la tava (cu pereti inalti)se adauga jumate din crema se presara cacao,se pune alt rand de piscoturi inmuiate in cafea ,se adauga restul de crema si se presara cacao.
Se pune la frigider vreo 2 h si apoi se sirve.
ESPAÑOL
INGRETIENTES :200 gr de queso mascar-pone,200 ml de nata montada,3 claras de huevo,150 gr de azúcar,bizcochos de soletilla,café,cacao en polvo,3 cuch.de licor de almendras.
PREPARACION:en un bol bate el queso con el azúcar y el licor.Agrega la nata montada y las claras a punto de nieve y mezcla con la ayuda de una varilla.
Dispone un capa de bizcochos pasados por el café en el fondo de un molde(de unos 20 cm de hondo).Pone sobre ellos un capa de crema de queso y espolvorea con cacao en polvo.repite esta operación terminando con una capa de crema de queso y espolvorea el cacao .
Introduce-lo en el frigorífico unos 2 h y se puede servir.