viernes, 4 de junio de 2010

Prajitura cu nes si bezea/torta con cafe y meremgue


Ingrediente:
Pentru blat:6 oua150g zahar tos75g faina25g miez de nuca macinat10g cacao (1 lingura)
Pentru crema de ness:250g margarina Rama la cub200g zahar pudra3 galbenusuri2 lingurite de ness
Pentru bezea:3 albusuri120g zahar tos
Pentru ornat:Ciocolata Milka cu lapte
Mod de preparare:Incepem prin a pregati blatul prajiturii. Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le amestecam cu o spatula, pana se omogenizeaza.
Punem 6 albusuri intr-un catron incapator si incepem sa le batem cu mixerul, pana obtinem o spuma consistenta.
In spuma obtinuta adaugam 150g zahar tos si mixam din nou, pana se inglobeza bine de tot si spuna se intareste.In spuma obtinuta adaugam cele 6 galbenusuri pe care le-am omogenizat initial si amestecam cu o spatula, usor de jos in sus pana se inglobeaza completIn compozitia obtinuta adaugam 75g faiana si amestecam din nou cu o spatula, usor de jos in sus pana se omogenizaza complet.
Urmeaza sa adaugam si 25g miez de nuca macinat, amestecam din nou cu spatula usor pana se inglobeaza complet.
Iar in final, adaugam 1 lingura cacao si amestecam din nou pana se inglobeaza complet.Luam o tava (a mea a avut dimensiunile de 24cm/38cm), o ungem cu ulei sau unt si o tapetam cu faina, apoi turnam compozitia pentru blat, nivelam egal si frumos, o introducem in cuptorul preincalzit si o lasam la copt intre 20 si 30 minute, depinde de cuptor. Pentru a verifica daca blatul este copt faceti testul cu scobitoarea.
Prepararea cremei cu ness. Intr-un bol punem ness-ul, adaugam 3 linguri de apa calda si amestecam cu o lingurita, pana se dizolva
.Intr-un alt bol, punem 3 galbenusuri si le amestecam cu o spatula pana se omogenizeaza.
Intr-un castron mai incapator punem cubul de margarina, care trebuie sa fie moale, la temperatura camerei, adaugam zaharul pudra si incepem sa-l mixam, pana obtinem o compozitie omogena.In compozitia de unt, adaugam cele 3 galbenusuri omogenizate mai inainte si mixam pana se inglobeaza comple.
tAdaugam apoi si nessul dizolvat in prealabil si mixam din nou pana obtinem o crema omogena
Pentru bezea, punem 3 albusuri , le mixam bine pana obtinem o spuma.
Adaugam in spuma obtinuta si zaharul tos, mixam din nou pana se inglobeaza complet.
Imediat, mutam castronul cu aceasta compozitie, pe baie de aburi, cu fundul intr-o cratita cu apa care fierbe si mixam incontinu, pana suprafata bezelei devine foarte lucioasa, intre 3-6 minute.Dupa ce blatul si bezeaua s-au racit, putem incepe sa asamblam prajitura
.Punem blatul pe o tava, peste intindem intreaga cantitate de crema de ness si o nivelam
Peste crema de ness intindem bezeaua, uniform, cu o spatula
Peste bezea, radem din belsug ciocolata, pe razatoarea mica. De preferat ar fi sa lasati prajitura sa se aseze pana a doua zi (insa se poate servi si imediat).
ESPAÑOL
Para la torta:6 huevos
150g azucar
75 g de harina
25g de nueces en polvo
10g de cacao (1 cucharada)
Para Ness crema:250g mantequilla
200 g de azúcar glas
3 yemas de huevo
2 cuch.cafe
Para el merengue:3 claras de huevo
120g azucar
Para decorar:Milka chocolate con leche
Mod de preparar:Empezamos por la preparación de torta de masa. Ponga 6 yemas en un bol y mezclar con una espátula, hasta que quede suave.
Ponemos los 6 claras en un bol y empieza a batir con una varilla , para obtener una espuma consistente.
A la espuma obtenida añadir 150 g de azúcar y otra vez mezcla hasta que enduresca.
Al a espuma obtenida añadir las 6 yemas de huevo que inicialmente hemos mezsclado y se mezcla con una espátula, fácil de abajo hacia arriba hasta que se integre plenamente.
Ala composición obtenida añadir 75gde harina y mezclar de nuevo con una espátula, fácil de abajo hacia arriba hasta que esté completamente omogenizaza.
Añadir las nueces en polvo y mesclar de nuevo,añadir la cuch de cacao y se mescla nuevamente muy despacio.
En una bandeja untada con mantequilla y harina se pone la masa y se mete al horno unos 20-30 minutos.
Cuando esta hecha se deja enfriar.
En un bol se pone 3 cuch de aqua caliente y se añade el cafe mesclando que se disuelva.
En otro bol se ponen la yemas de huevo y se mesclan hasta que queden suaves.
En otro bol se pone la mantequilla y el azucar y se mescla hasta que tengamos una crema,se añaden las yemas y el cafe se mesclan muy bien.
Las claras de huevo se montan a punto de nieve ,se añade el azucar y se mescla bien.
Esa composicion se pone 3-6 minutos al vapor (baño maria).
Ponemos la torta ,se añade por encima la crema de mantequilla con cafe,se extinde muy bien,y por encima las claras de huevo y se extienten muy bien.
Por encima se pone ciocolate rallado .


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