jueves, 28 de enero de 2010

prajitura Kinder Pingui





INGREDIENTES:
Pentru blat:
4 oua mari sau 5 mai mici
100 g faina
100 g zahar
2 ling gris
2 ling miere
1 plic(50 g)cacao
1 zahar vanilat
1 plic praf se copt
100 ml ulei
100 ml lapte
un praf de sare
Ingredientes pentru crema:
400 ml frisca lichida
1 intaritor frisca
150 ml lapte condensat
2 ling miere
1 ling esenta vanilie
Ingrediente glazura:
100 g ciocolata cu lapte
50 g unt
1 ling ulei
Ingredientes pentru topping:
3 linguri mari crema de nutela de alune
50 g unt
MOD DE PREPARARE:galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vaniliat pana cand devin albe si pufoase.treptat se adauga faina si grisul in ploaie.se adauga si praful de copt (stins in un pic de otet)apoi se adauga treptat laptele,uleiul si mierea iar apoi cacao.
albusurile se bat spuma cu un pic de sare.
cele 2 compozitii se ameateca usor.
aluatul se imparte in 2 si se coc 2 foi cam 10-15 minute fiecare la foc mediu.
CREMA:frisca lichida se bate pana devine tare ,se adauga intaritorul,mierea si esenta de vanilie si incheiati cu laptele condensat.
GLAZURA:ciocolata se topeste in bain-marie,se adauga untul si uleiul si se amesteca bine.
TOPPINGUL:nutela se incalzeste pe foc se adauga untul,se amesteca bine apoi se lasa la racit.
ASAMBLAREA:se ia o foaie ,se adauga jumate din crema si se intinde uniform,peste aceasta se intinde toppingul racit si se lasa la frigider 10 minute.
dupa ce sa racit toppingul se pune restul de crema se pune a doua foaie se apasa un pic.
iar pe deasupra se pune glazura calda.
se lasa la frigider pentru 1-2 hore dupa care este numai buna de servit.


No hay comentarios:

Publicar un comentario